Апеляційна палата продовжила обов'язки обвинуваченому екссудді з Полтави

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду продовжила до 29 листопада строк дії обов'язків, покладених на колишнього суддю Ленінського районного суду Полтави Сергія Кононенка.

Таке рішення 23 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Кононенка винуватим і засудили до 6 років позбавлення воля. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися за межі Полтави без дозволу суду, крім виїзду до пункту постійної дислокації військової частини; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та місця роботи (служби); залишити на зберіганні закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання прокурора задовольнити. Продовжити строк дії обов`язків, покладених на обвинуваченого (Кононенка – ред.), вироком Вищого антикорупційного суду від 29 липня 2024 року, починаючи з 30 вересня 2024 року строком на два (два місяці) до 29 листопада 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує екссуддю Ленінського райсуду Полтави Сергія Кононенка в одержанні неправомірної вигоди. За версією обвинувачення, у 2017 році на той час суддя Кононенко вимагав та одержав від фізичної особи неправомірну вигоду у сумі 5 тисяч гривень за винесення судового рішення у цивільній справі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО