Фігурантку справи Павлоградського хімзаводу подали в розшук, її заочно заарештували

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Єлену Забєлкіну, яку підозрюють у причетності до нової справи генерального директора Павлоградського хімічного заводу Леоніда Шимана про зловживання на майже 28,5 млн грн.

Відповідні дані оприлюднені у розшукових обліках Міністерства внутрішніх справ, повідомляє «Слово і діло».

Також суд обрав уже їй заочний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. «Клопотання детектива - задовольнити. Обрати підозрюваній (Забєлкіній – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання (Забєлкіної – ред.) і не пізніше як через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути з його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід», – йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 19 вересня.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про нову підозру гендиректору Павлоградського хімзаводу Леоніду Шиману та ще трьом особам. Пізніше слідство у справі завершили.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд слухає ще одну справу про збитки Павлоградського хімзаводу. За версією обвинувачення, службові особи ПХЗ створили такі умови, що кінцеві покупці продукції ПХЗ гірничозбагачувальні комбінати мали закупляти її через посередників. Цим фірмам-посередникам продавали товар за меншою вартістю, аніж компанії реалізовували продукцію гірничозбагачувальним комбінатам. Таким чином, різниця у вартості залишалася на рахунках компаній-посередників, а державний ПХЗ втратив дохід на суму 43,3 млн грн.

Як встановлено НАБУ і САП, відвантаження продукції гірничозбагачувальним комбінатам здійснювалося не фірмами-посередниками, а напряму від ПХЗ до кінцевим покупців і засобами заводу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО