Мінцифри створило застосунок uResidency: кому він знадобиться

Мінцифри створило застосунок uResidency, який стане в нагоді іноземцям. Програма електронного резидентства дозволить громадянам інших країн реєструвати свої ФОП.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у п'ятницю, 27 вересня.

«Ми створили найкращі умови для українських підприємців — реєстрація ФОП найшвидша у світі, сплата податків у кілька кліків, додаткові послуги для бізнесу доступні онлайн. Зараз готові масштабувати цей досвід і на іноземців, адже стати е-резидентом в Україні простіше й вигідніше, ніж відкрити бізнес будь-де у світі, податкова ставка всього 5%», – написав Федоров.

Для того, щоб стати е-резидентом, необхідно заповнити заявку у застосунку або на порталі uResidency – це займає 5-10 хвилин.

Потім її перевірять, і резидент отримає КЕП у консульстві, без візиту до України. Далі відкриває ФОП онлайн – і всі подальші взаємодії відбуватимуться автоматично.

За словами міністра, звітність буде повністю автоматизовано. Банк сам вирахує податки, подасть декларацію. Жодних витрат на бухгалтера або юриста не буде, система виконує всю роботу, а резидент просто займається власною справою, зазначив Федоров.

Він додав, що перші е-резиденти вже відкрили рахунки в банках та були задоволені результатом.

Нагадаємо, нещодавно Федоров анонсував «велику кількість» нових послуг для українців за кордоном. Також він розповів, скільки працівників уже забронювали від мобілізації через Дію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО