У СБУ розповіли деталі затримання посадовця Енергоатому

У СБУ повідомили деталі затримання на хабарі у розмірі 100 тисяч гривень посадовця АТ «Енергоатом» Олександра Скопича, яке відбулося в суботу, 28 вересня.

Про це йдеться у Telegram-каналi СБУ.

«Служба безпеки України викрила на корупції директора з контрольно-ревізійної роботи цього підприємства. За матеріалами справи, посадовець компанії вимагав «відкати» від постачальників товарів та послуг для державного підприємства», – йдеться у повідомленні.

У Службі безпеки розповіли, що в обмін на хабар у розмірі 15 відсотків від суми контракту він обіцяв постачальникам прискорений розрахунок.

Посадовця затримали на гарячому, коли він отримав 100 тис. грн від постачальника паливно-мастильних матеріалів, який забезпечує державне підприємство, що видобуває уран.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Нагадаємо, сьогодні Служба безпеки України затримала на хабарі директора з контрольно-ревізійної роботи команії «Енергоатом» Олександра Скопича.

Згодом в НАЕК «Енергоатом» підтвердили затримання посадовця під час отримання неправомірної вигоди, заявивши, що це відбулося за активної участі представників компанії, і вона й надалі сприятиме слідчим.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО