У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті за 950-й день повномасштабного вторгнення

Протягом понеділка, 30 вересня, на фронті сталося 159 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками. Найактивніше росіяни атакують на Покровському, Куп’янському, Лиманському та Курахівському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Зазначається, що противник використав при атаках 635 дронів-камікадзе, та здійснив понад 3400 обстрілів позицій Сил оборони України та населених пунктів.

На Харківському напрямку окупанти 16 разів атакував неподалік Бугруватки, Стариці, Тихого та Вовчанська. Наразі тривають 4 бої.

На Куп'янському напрямку ворог протягом дня 23 рази намагався просунутися до позицій ЗСУ неподалік Синьківки, Новоосинового, Глушківки, Стельмахівки, Андріївки, Кругляківки та Вишневого. Нині ще тривають 7 боєзіткнень.

На Лиманському напрямку загарбники 24 рази атакували в районах Греківки, Макіївки, Невського, Новосадового, Діброви, Серебрянки, Григорівки та у Серебрянському лісництві. Досі точиться 4 боєзіткнення, решту - українські захисники зупинили.

На Сіверському напрямку ворог 3 рази намагався прорвати оборону ЗСУ в районах н.п. Верхньокам’янське та Білогорівка.

На Краматорському напрямку відбулося 3 невдалі атаки ворога поблизу Часового Яру, які захлинулись, й загарбники зазнали втрат.

На Торецькому напрямку українські захисники відбивали 17 атак противника поблизу Торецьку, Залізного, Неліпівки та Щербинівки. 12 атак були відбиті, ще 5 - тривають.

На Покровському напрямку ворог 34 рази намагався вклинитися в оборону ЗСУ. 31 атака окупантів була відбита в районах н.п. Новоторецьке, Новогродівка, Лисівка, Миролюбівка, Воздвиженка, Суха Балка, Миколаївка, Селідове та Михайлівка, ще 3 атаки тривають в районах Новоторецьке та Миколаївка.

На Курахівському напрямку ворог 24 рази атакував позиції ЗСУ поблизу Георгіївки, Костянтинівки, Курахового, Цукуриного та Катеринівки. 17 атак були відбиті, ще 7 боєзіткнень досі триває.

На Времівському напрямку українські захисники відбивали 8 атак противника, поблизу Вугледара, Богоявленки та Золотої Ниви - 6 атак відбито, ще 2 - триває.

На Оріхівському напрямку російські загарбники продовжували спроби вибити підрозділи ЗСУ із займаних позицій. Тут відбулася одна невдала для ворога спроба штурму.

При цьому, Сили оборони України продовжують ведення операції в Курській області.

Нагадаємо, що втрати російської армії в Україні станом на кінець вересня становлять 653 тисячі 60 військових. За останню добу ЗСУ ліквідували 1250 окупантів.

Також прикордонники знищили партію ворожих дронів на Вовчанському напрямку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО