Глава Міноборони оголосив про звільнення трьох заступників та держсекретаря

Міністр оборони Рустем Умєров підписав подання до Кабміну про звільнення своїх заступників – Станіслава Гайдера, Олександра Сергія, Юрія Джигира – та державної секретарки Людмили Дараган.

Він повідомив про це у своєму Telegram-каналі.

Кадрові зміни, за словами Умєрова, проводяться в контексті того, що «всі процеси мають бути чіткими та контрольованими, а будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них неприпустимі».

Про нові призначення, включно із заступниками міністра, він обіцяв повідомити окремо.

«Реформуємо систему оборонних закупівель. «Спецтехноекспорт» (СТЕ) переходить від ГУР до Міноборони. Поставив завдання — довести до кінця процес очищення системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними та антикорупційними органами. Також продовжуємо реформування Агентства оборонних закупівель (АОЗ) і Державного оператора тилу (ДОТ), наближаючи ці процеси до стандартів НАТО. Найближчим часом будуть створені наглядові ради для обох структур», – розповів Умєров.

Нагадаємо, раніше Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР. ЗМІ писали, що він планує провести масштабні кадрові чистки у Міноборони.

Днями також з'явилися чутки про можливе звільнення Кирила Буданова. «Слово і діло» писало, хто і як довго керував українською розвідкою до Буданова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО