Ердоган заявив, що Туреччина може стати «наступною ціллю» Ізраїлю

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна може стати «наступною ціллю Ізраїлю» після Сектору Гази та Лівану.

Його заяву у парламенті цитує Hurriyet Daily News.

«У той час як Ізраїль здійснює терористичні атаки на Ліван, він намагається вдатися до будь-яких провокацій, щоб втягнути у свій вогонь країни регіону», – заявив Ердоган.

«Після Лівану наступним місцем, куди зверне свій погляд (Ізраїль – ред.), я вам ясно кажу, буде наша батьківщина... Мрії Нетаньягу включають Анатолію», – додав він.

Ердоган заявив, що Туреччина продовжить протистояти Ізраїлю та розкритикував тих, хто виступає за нейтралітет країни в умовах ескалації у регіоні.

Нагадаємо, минулого року Ізраїль відкликав своїх дипломатів із Туреччини після того, як Ердоган назвав країну «окупантом».

У квітні Туреччина припинила торгівельні відносини з Ізраїлем. За словами Ердогана, це було зроблено, щоб змусити прем'єр-міністра Нетаньягу припинити вогонь у Секторі Гази.

Пізніше Ердоган погрожував, що Туреччина може «увійти» до Ізраїлю, як вона це робила в минулому в Лівії та Нагірному Карабаху.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО