МЗС засудило атаку Ірану на Ізраїль і закликало союзників «так само рішуче» захищати українське небо

Міністерство закордонних справ України відреагувало на масований удар Ірану по території Ізраїлю.

Заява була опублікована на офіційному сайті відомства.

Там зазначили, що Київ «рішуче засуджує» іранську ракетну атаку, і наголосили, що мирні громадяни ніколи не повинні бути цілями для таких ударів.

«Вчергове закликаємо усі сторони близькосхідного протистояння не допустити переростання конфлікту у широкомасштабну війну, наслідки якої матимуть катастрофічний характер не лише для людей у регіоні, але й для всього світу», – зазначено у заяві.

МЗС також підтримало «превентивні заходи» союзників із захисту повітряного простору Ізраїлю. Водночас там закликали країни-партнери України «так само рішуче і без вагань» захищати українське небо від російських ракетних та дронових атак.

«Підкреслюємо важливість неухильного дотримання усіма державами світу норм і принципів міжнародного права та Статуту ООН», – додали у відомстві.

Нагадаємо, увечері 1 жовтня Іран завдав масованого удару по Ізраїлю, запустивши близько 180 балістичних ракет. Президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю у відбитті масованої ракетної атаки Ірану.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв Ірану відплату за масований ракетний удар. Також ЗМІ повідомляли, що Ізраїль може відповісти Ірану ударами по ядерних та нафтових об'єктах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО