ВАКС дозволив заочне розслідування стосовно пособника експосадовця Укренерго

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на проведення заочного розслідування стосовно підозрюваного пособника колишнього директора департаменту безпеки ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго» Сергія Тоцького, керівника приватного підприємства «Пром-Енерготранс» Віктора Яковлюка.

Таке рішення 20 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні – задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно (Віктора Яковлюка – ред.) підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК», – ідеться в рішенні.

Як відомо, суд застосував запобіжний захід до екскерівника департаменту Укренерго Сергія Тоцького. На нього також поклали низку обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору департаменту безпеки НЕК «Укренерго». За даними слідства, упродовж березня - квітня 2022 року начальник Департаменту безпеки ПрАТ «НЕК «Укренерго», який відповідав за перевірку постачальників та вибір найбільш економічно вигідних пропозицій, забезпечив придбання бронежилетів у наперед визначеної компанії за ціною, вдвічі вищою за ринкову.

Ба більше, цей постачальник не мав необхідних дозвільних документів та ліцензій і ніколи не здійснював виробництво подібної продукції. За інформацією «Слово і діло», йдеться про компанію «ТОП Трейдінг Лайн». У результаті оборудки державі заподіяно збитків на суму понад 10,3 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО