НАБУ завершило розслідувати справу експосадовця Укренерго

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вирішили відкрити стороні захисту матеріали досудового слідства стосовно двох фігурантів.
фото: «Слово і діло»

НАБУ і САП завершили розслідувати кримінальне провадження за підозрою колишнього директора департаменту безпеки ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго» Сергія Тоцького та його пособника у зловживаннях на 10 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зазначаючи прізвища фігуранта.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Тоцького.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно посадовця Національної енергетичної компанії «Укренерго» та його пособника, яких викрито на розтраті державних коштів. На сьогодні за дорученням прокурора детективами НАБУ відкрито матеріали стороні захисту для ознайомлення», – інформує САП.

Як відомо, суд застосував запобіжний захід до екскерівника департаменту Укренерго Сергія Тоцького. На нього також поклали низку обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору департаменту безпеки НЕК «Укренерго». За даними слідства, упродовж березня - квітня 2022 року начальник Департаменту безпеки ПрАТ «НЕК «Укренерго», який відповідав за перевірку постачальників та вибір найбільш економічно вигідних пропозицій, забезпечив придбання бронежилетів у наперед визначеної компанії за ціною, вдвічі вищою за ринкову.

Ба більше, цей постачальник не мав необхідних дозвільних документів та ліцензій і ніколи не здійснював виробництво подібної продукції. За інформацією «Слово і діло», йдеться про компанію «ТОП Трейдінг Лайн». У результаті оборудки державі заподіяно збитків на суму понад 10,3 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: