Ексдиректору департаменту Укренерго знову продовжили обов'язки

Вищий антикорупційний суд продовжив до 25 листопада строк дії обов'язків, покладених на колишнього директора департаменту безпеки ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго» Сергія Тоцького. Його підозрюють у зловживаннях на 10 млн грн.

Таке рішення 25 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд застосував запобіжний захід до екскерівника департаменту Укренерго Сергія Тоцького. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним; здати на зберігання закордонні паспорти; утриматись від відвідування приміщень, що використовуються ПрАТ «НЕК «Укренерго» та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків ще на два місяці.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Тоцького – ред.), у кримінальному провадженні – задовольнити. Продовжити підозрюваному строк дії обов'язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК, до 25 листопада 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору департаменту безпеки НЕК «Укренерго». За даними слідства, упродовж березня - квітня 2022 року начальник Департаменту безпеки ПрАТ «НЕК «Укренерго», який відповідав за перевірку постачальників та вибір найбільш економічно вигідних пропозицій, забезпечив придбання бронежилетів у наперед визначеної компанії за ціною, вдвічі вищою за ринкову.

Ба більше, цей постачальник не мав необхідних дозвільних документів та ліцензій і ніколи не здійснював виробництво подібної продукції. За інформацією «Слово і діло», йдеться про компанію «ТОП Трейдінг Лайн». У результаті оборудки державі заподіяно збитків на суму понад 10,3 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО