У Пентагоні підтвердили, що союзники не допомагатимуть Україні збивати ракети та дрони

Союзники по НАТО не допомагатимуть Україні перехоплювати ракети та дрони, як вони це роблять над Ізраїлем.

Як сказала на брифінгу заступниця спікера Пентагону Сабріна Сінгх, це «два абсолютно різні ландшафти та поля битв».

«Президент на початку вторгнення росії в Україну доручив цьому департаменту надати Україні те, що їй потрібно на полі бою. Вони дуже успішно використовували ППО чи інші можливості, щоб продовжувати повертати свою територію. Міністр щойно розмовляв з Умєровим, щоб отримати зведення про поле бою, щоб краще зрозуміти, які ще можливості їм можуть знадобитися. Президент взяв на себе зобов'язання, що Сполучені Штати не вторгатимуться на територію України, але ми підтримуємо Україну у її зусиллях повернути свою суверенну територію», – сказала вона.

На запитання, чи вважалося б присутністю в Україні збивання цілей з території Польщі чи Румунії, Сінгх відповіла: «Це втягнуло б нас у війну іншим способом. І зараз ми відчуваємо, що Україна може успішно захиститися від російських ударів по своїх містах, своєму населенню, своїй інфраструктурі. І ми продовжимо забезпечувати їм необхідну підтримку».

Нагадаємо, під час масованої ракетної атаки Ірану 1 жовтня президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю у її відбитті.

Міністерство закордонних справ закликало союзників «так само рішуче і без вагань» захищати українське небо від російських ракетних та дронових атак.

Навесні США та союзники також допомогли Ізраїлю відбити повітряну атаку Ірану. Але відмовилися робити те саме для України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО