Посол Швейцарії пояснив позицію країни щодо «мирного плану» Китаю і Бразилії

Уряд Швейцарії не змінював своєї думки щодо методів завершення війни Росії проти України.

Про це заявив посол в Україні Фелікс Бауманн в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що хоч представники його країни і були присутні на зустрічі «Друзів миру», організованої Китаєм та Бразилією, вони не підписували підсумкового комюніке.

«Я думаю, що тут виникло певне непорозуміння. Перш за все, Швейцарія не приєдналася й не підписала жодних комюніке після зустрічі, яку провели Китай і Бразилія минулого тижня на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. По-друге, ми були на зустрічі, але як спостерігачі. І третій важливий пункт: Швейцарія не змінила своєї позиції», – підкреслив посол.

Бауманн додав, що будь-яке рішення, спрямоване на завершення війни, має базуватися на міжнародному праві та Статуті ООН, а також на територіальній цілісності та суверенітеті України.

Нагадаємо, 27 вересня стало відомо, що Китай, Бразилія та інші країни-однодумці Глобального Півдня створили платформу «Друзі миру», щоб просувати свій «мирний план» щодо України.

Також повідомлялося, що речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Ніколя Бідо заявив про підтримку «мирного плану» Китаю та Бразилії. У МЗС України висловили своє розчарування цим рішенням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО