Шмигаль пояснив, чому Україні важливо залучити росію до участі у другому Саміті миру

Читать на русском
Україна планує запросити на другий Саміт миру представників понад 150 країн. Росію також мають намір залучити до участі у заході.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Україна планує запросити на другий Саміт миру представників понад 150 країн. Росію також планують залучити до участі у заході.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час своєї пресконференції.

Саміт миру у Швейцарії: які країни підписали комюніке, а які – відмовилисяНа інфографіці – країни, які підписали та відмовилися підписати підсумкове комюніке Глобального саміту миру.

За його словами, участь країни-агресора необхідна для того, щоб виключити брехню та маніпуляції у переговорах.

«Дуже важливо – і ми про це говорили неодноразово – на другий саміт залучити представників росії та посадити їх за цей стіл, унеможливити маніпуляцію та брехню. Ось цей широкий дипломатичний стіл, де сидітимуть 100 плюс країн, ми хочемо, щоб цих країн було ще більше, щоб це було 150 плюс країн, які продемонструють здатність росії до мирних переговорів або нездатність росії до мирних переговорів», – сказав прем'єр.

Він наголосив, що вести прямі переговори з Кремлем навряд чи вийде, оскільки вони «завжди дурять, маніпулюють, викручуються, перекручують факти, дезінформують».

«Ми вже проходили це протягом 10 років, тому сьогодні важливо посадити їх за стіл переговорів», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, нещодавно в МЗС заявили, що місця та дати проміжних зустрічей у рамках підготовки до нового Саміту миру вже визначено.

А президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна не може не запросити російську федерацію на другий Саміт миру, оскільки за її участь виступає світова спільнота.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: