Україна розглядає кілька місць проведення другого Саміту миру – МЗС

Читать на русском
Україна поки що не визначилася з місцем проведення другого Глобального саміту миру, наразі розглядаються кілька варіантів.
Фото: Getty Images

Україна поки що не визначилася з місцем проведення другого Глобального саміту миру, наразі розглядаються кілька варіантів.

Про це повідомив речник міністерства закордонних справ Георгій Тихий, його цитує Інтерфакс-Україна.

Переговори з росією: як змінювалася риторика Зеленського під час великої війниНа інфографіці – як змінювалася позиція Володимира Зеленського щодо переговорів із росією під час повномасштабної війни.

«Що стосується другого Саміту миру, то цей процес усе ще триває, і розглядається кілька місць його проведення. На цьому я зупинюся, тому що передчасно розкривати всі карти, доки дипломатичний процес іще триває», – сказав він.

Тихий додав, що Україна вже підтвердила можливість участі росії в другому саміті.

«Питання не в тому, щоб Росію посадити за стіл переговорів, а в тому, щоб вона вела ці переговори доброчесно. І тут справді важливі два фактори: тиск на полі бою, тиск на міжнародній арені. Ці два компоненти. Це те, що впливає справді на здатність росії, бажання росії вести переговори сумлінно», – наголосив представник МЗС.

Нагадаємо, що другий Саміт миру може відбутися до президентських виборів у США. Глава МЗС Дмитро Кулеба вже заявив, що Україна не планує безпосередньо контактувати з росією на наступному саміті, проте на зустрічі може бути використаний досвід Чорноморської зернової ініціативи.

Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, пообіцяв до кінця листопада представити план дій щодо досягнення миру в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: