Зеленський запропонував Індії провести наступний Саміт миру

Читать на русском
Зеленський заявив, що поділився ідеєю з прем'єром-міністром Індії Нарендрою Моді, щоб провести саміт миру в його країні, але є умова.
Офіс президента

У неділю, 25 серпня, президент Володимир Зеленський запропонував Індії провести наступний глобальний Саміт миру. Однак для цього необхідно, щоб Нью-Делі приєднався до комюніке минулого саміту у Швейцарії.

Про це український лідер заявляє в інтерв'ю індійським ЗМІ.

Саміт миру у Швейцарії: які країни підписали комюніке, а які – відмовилисяНа інфографіці – країни, які підписали та відмовилися підписати підсумкове комюніке Глобального саміту миру.

«Що стосується саміту миру. Я дійсно вважаю, що другий саміт миру повинен бути в одній з країн Глобального півдня. Ми дуже відкриті. Я вам скажу, що є такі країни, як Саудівська Аравія, Катар, Туреччина, з якими ми ведемо перемовини щодо другого саміту миру», - заявив він.

При цьому, Зеленський заявив, що поділився ідеєю з прем'єром-міністром Індії Нарендрою Моді, щоб провести саміт миру в його країні.

«Це найбільша у світі демократія. Але я хочу бути відвертим. Це стосується не тільки Індії, але й будь-якої держави, яка позитивно ставитиметься до проведення другого саміту», - додав він.

Згідно зі словами президента, Україна не зможе провести саміт у державі, яка не приєдналася до комюніке саміту миру.

«Ми не зможемо провести саміт миру в країні, яка поки не приєдналася до комюніке саміту. Я думаю, ви це розумієте. Ніхто ні на кого не тисне, але це логічно», - додав він.

Як відомо, українська влада продовжує працювати над організацією другого Глобального саміту миру, підготовка ведеться на всіх рівнях та вже визначила графік проміжних зустрічей з учасниками ініціативи.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 23 серпня, переговори президента Зеленського із прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді тривали майже три години, що є рекордом.

У Києві він заявив, що Україна та росія повинні «сісти разом» і визначити шляхи завершення війни.

До слова, Індія дотримується позиції, що мир може бути забезпечений лише з урахуванням «прийнятних для обох сторін умов». Саме тому представник країни відмовився ставити підпис під підсумковим документом на Саміті миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: