До комюніке Саміту миру приєдналася ще одна країна

Читать на русском
Підсумкове комюніке Глобального саміту миру підтримала ще одна африканська країна – Ботсвана.
Фото: president.gov.ua

Підсумкове комюніке Глобального саміту миру підтримала ще одна африканська країна – Ботсвана.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у соцмережі X.

Саміт миру у Швейцарії: які країни підписали комюніке, а які – відмовилисяНа інфографіці – країни, які підписали та відмовилися підписати підсумкове комюніке Глобального саміту миру.

Він підкреслив, що Україна високо цінує дружні відносини між державами, і подякував Ботсвані за внесок у підтримку глобальної безпеки та стабільності.

«Своїми діями Ботсвана демонструє чітку відданість міжнародному праву, цілям і принципам Статуту ООН, а також підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та її зусиль із відновлення справедливого миру», – наголосив президент.

Зеленський також додав, що країни-підписанти комюніке захищають спільні для всіх країн принципи та посилюють усі миролюбні нації світу.

Нагадаємо, у середині липня до комюніку Глобального саміту миру приєдналася ще одна держава Океанії – Папуа-Нова Гвінея. Загальна кількість держав, які підписали комюніке, становить 88.

Раніше Зеленський заявив, що Україна не може не запросити російську федерацію на другий Саміт миру, оскільки за її участь виступає світова спільнота.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: