Україна планує провести другий Саміт миру за участю рф перед виборами у США – Bloomberg

Читать на русском
Україна хоче провести повторний Саміт миру за участю рф до того, коли до влади в США може повернутися Дональд Трамп.
Фото: REUTERS

Україна планує провести другий Саміт миру з участю представників рф до виборів у Сполучених Штатах, які заплановані на листопад.

Про це повідомляє Bloomberg.

Кулеба розповів, де планують провести другий саміт мируМіністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про плани та місце проведення другого саміту миру.

За даними видання, Україна хоче провести повторний саміт до того часу, коли до Білого дому може повернутися Дональд Трамп, оскільки він раніше заявляв, що припинить війну на невідомих умовах до своєї інавгурації у січні. Також Трамп виступав проти продовження військової підтримки України з боку США.

У розмові з журналістами один з українських чиновників підтвердив прагнення провести другий саміт перед виборами в США. В свою чергу представники країн Заходу заявили виданню, що будь-яка зустріч має бути ретельно організована з чіткою метою та керованими очікуваннями.

У керівництві США висловили сумніви, що подібний саміт за участю України та рф можна буде організувати у такі стислі терміни.

Нагадаємо, у МЗС заявили, що Україна не планує безпосередньо контактувати з росією на наступному Саміті миру. Проте на зустрічі може бути використано досвід Чорноморської зернової ініціативи.

Також Зеленський прокоментував участь путіна у другому Саміті миру, зазначивши, що, до того моменту в Кремлі може бути інша людина. За його словами, на другому саміті обговорюватиметься план «з усіма пунктами того, як Україна бачить завершення війни».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: