Кулеба розповів, де планують провести другий саміт миру

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про плани та місце проведення другого саміту миру.
Фото: Getty Images

Україна налаштована на те, аби другий Саміт миру відбувся в одній із країн Глобального Півдня.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Розглядається не тільки Саудівська Аравія. Ми дійсно налаштовані на те, щоб другий Саміт пройшов в одній з країн так званого Глобального Півдня. І тут є декілька гравців, які виявляють інтерес до проведення другого Саміту», - повідомив міністр.

Кулеба наголосив, що час між першим і другим самітами точно не буде порожнім. За його словами, президент України домовився у Швейцарії з лідерами країн Європи, Латинської Америки, Африки про проведення тематичних заходів з кожного пункту Формули миру для формування переговорної позиції.

«Зараз буде відбуватися дуже велика робота для того, щоб вийти на другий саміт з максимально сильною позиції, яку підтримуватиме максимальна кількість країн», - додав Кулеба.

Нагадаємо, Глобальний саміт миру відбувся у Швейцарії 15-16 червня. Згодом президент України Володимир Зеленський провів нараду, присвячену підсумкам саміту та подальшим крокам держави.

А 20 червня до комюніке Саміту миру приєдналася африканська країна. Усього документ підтримали понад 80 країн та організацій. Водночас, деякі країни відкликали свої підписи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: