Моді у Києві заявив, що Україна і рф повинні «сісти разом» і визначити шляхи закінчення війни

Читать на русском
Уряд Індії виступає за дипломатичне врегулювання війни росії проти України, заявив прем'єр-міністр Нарендра Моді.
Фото: Офіс президента України

Уряд Індії виступає за дипломатичне врегулювання війни росії проти України.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Нарендра Моді під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

За його словами, він приїхав до України «з посланням про мир» не лише від імені Індії, а й від імені десятків інших країн Глобального півдня.

«Два роки тому у Самарканді, коли я зустрічався з президентом путіним, я сказав йому, що зараз не епоха війни. І минулого місяця, коли я знову відвідував росію і зустрічався з путіним, я ясно сказав йому, що проблеми не можна вирішити на полі бою. Єдиний спосіб вирішити їх – діалог та дипломатія. І не втрачаючи жодної хвилини, ми повинні рухатися в цьому напрямку. Обидві сторони мають сісти разом і шукати шляхи виходу із цієї кризи», – сказав Моді.

Політик заявив, що Індія «готова зробити свій проактивний внесок» та відіграти важливу роль для досягнення миру.

«Пане президенте, я приїхав сюди напередодні вашого Дня Незалежності. Тому я хотів би, щоб ми всі працювали над якнайшвидшим відновленням миру», – додав Моді.

Водночас індійський прем'єр наголосив, що його країна продовжує підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України.

Нагадаємо, Моді прибув до України сьогодні вранці. Це перший офіційний візит індійського прем'єр-міністра до України за часи незалежності.

До слова, Індія дотримується позиції, що мир може бути забезпечений лише з урахуванням «прийнятних для обох сторін умов». Саме тому представник країни відмовився ставити підпис під підсумковим документом на Саміті миру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: