Переговори тривали три години: Єрмак розкрив деталі зустрічі Зеленського і Моді

Читать на русском
Переговори президента Володимира Зеленського із прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді тривали майже три години, що є рекордом.
Фото: Офіс президента України

Переговори президента Володимира Зеленського із прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді тривали майже три години, що є рекордом.

Про це заявив голова офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону.

Він розповів, що Зеленський зустрів Моді у Маріїнському палаці, там вони провели переговори тет-а-тет.

«Потім до цієї зустрічі приєдналися міністри закордонних справ, а також радник із національної безпеки прем'єра Індії та я, як керівник Офісу президента. І в такому складі ця зустріч тривала протягом рекордного терміну – майже три години тривали переговори», – повідомив Єрмак.

За словами голови ОП, головною темою переговорів стала війна Росії проти України.

«Дуже важливо, що прем'єр-міністр Моді кілька разів на цьому наголосив, назвавши війну – війною. Він сказав про те, що Індія завжди була на боці міжнародного права, статуту ООН і що для Індії абсолютно чітка позиція щодо підтримки української незалежності, територіальної цілісності, суверенітету», – додав він.

Крім того, за словами Єрмака, індійська сторона наголосила, що вони ніколи не підтримають будь-якої ініціативи, яка буде пов'язана з компромісами щодо територіальної цілісності України.

Нагадаємо, Моді прибув до України сьогодні вранці. У Києві він заявив, що Україна та Росія повинні «сісти разом» і визначити шляхи завершення війни.

До слова, Індія дотримується позиції, що мир може бути забезпечений лише з урахуванням «прийнятних для обох сторін умов». Саме тому представник країни відмовився ставити підпис під підсумковим документом на Саміті миру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: