На Донеччині взяли під варту агента рф, який здавав позиції ЗСУ

Прокуратура взяла під варту агента зс рф, який надсилав ворогу дані про фортифікації, опорні пункти та блокпости ЗСУ і Нацполіції в Краматорському районі.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

«У травні 2024 року на жителя м. Краматорськ вийшов представник зс рф. Він запропонував чоловіку збирати інформацію, що стосується перебування у місті та Краматорському районі підрозділів Сил оборони України», – розповіли у прокуратурі.

Погодившись працювати на державу, чоловік упродовж місяця відслідковував локації зосередження техніки й особового складу наших захисників. Текстові повідомлення та скриншоти «Google Maps» завербований агент надсилав куратору.

Зловмисник повідомляв ворогу про місця зосередження техніки, боєприпасів, розташування фортифікаційних споруд, опорних пунктів і блокпостів, де несуть службу військовослужбовці ЗСУ та співробітники НП України.

Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України викрила викладачку університету, яка була інформаторкою фсб та коригувала удари рф по Харкову.

А раніше Служба безпеки затримала агента фсб, який працював на рф у центральних регіонах України. Чоловік шпигував за переміщенням бойової техніки Сил оборони у напрямку передової.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО