Міністр оборони Нідерландів відвідав Харків: в ОВА розповіли про візит

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс під час неанонсованого візиту до України відвідав Харків та поспілкувався з місцевою владою. Також він вивчив проблеми прифронтового міста.

Про свій візит Рубен Брекельманс написав у соціальній мережі Х у неділю.

«У Харкові (40 км від російського кордону) я побачив наслідки інтенсивних російських бомбардувань. Зруйновані квартири. Нестача електрики. Діти ходять до школи в бункерах. Україна може захиститися від цього лише одним способом – тримаючи росію на більшій відстані», – написав він.

Голова ОВА Олег Синєгубов розповів, що під час зустрічі влада Харківщини та міністр оборони Нідерландів обговорили термінові потреби регіону, адже незабаром розпочнеться опалювальний сезон.

«Зокрема, говорили про внутрішніх переселенців: війна залишила багатьох людей без будинків, і ми завжди готові спільно з партнерами закривати гуманітарні потреби, а також відновлювати зруйновані будинки та соціальні об'єкти», – написав він.

Також міністру розповіли про напружену оперативну ситуацію на Харківщині.

Нагадаємо, Нідерланди виділили сотні мільйонів євро на відновлення інфраструктури України. Також повідомлялося, що Україна отримає від Нідерландів три пускові установки Patriot.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО