ВАКС дозволив заочне розслідування стосовно експосадовця філії НААН

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на заочне розслідування стосовно колишнього заступника директора Наукового інформаційно-аналітичного центру «Торговий дім Національної академії аграрних наук України» зі структури НААН Олександра Євдокимова. Його підозрюють у причетності до заволодіння пестицидами на 276 млн грн.

Таке рішення 30 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання - задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо підозрюваного (Олександра Євдокимова – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Раніше антикорупційний суд заочно його заарештував.

Нагадаємо, Євдокимова підозрюють у заволодінні пестицидами на 276 млн грн. Слідством встановлено, що наказом Фастівської районної військової адміністрації Київської області від 4 квітня 2022 року примусово вилучено майно у ТОВ «Август-Україна». Йшлося про засоби захисту рослин, які в подальшому підлягали безоплатній передачі НІАЦ «ТД НААНУ» з метою підтримки сільськогосподарських товаровиробників, забезпечення посівної кампанії в Україні, а також продовольчих потреб Збройних сил України та військових підрозділів.

Науковий центр отримав засоби захисту рослин на загальну суму 276,66 млн грн. Євдокимов як директор підприємства не облікував отримані пестициди на балансі установи НІАЦ «ТД НААНУ». Вказані пестициди перевезли на зберігання до складу. Як зазначив детектив, наукові установи та державні підприємства - дослідні господарства, що перебувають у віданні НААН України, засоби захисту рослин від Фастівської РВА не отримували.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО