Норвегія планує суттєво збільшити фінансування програми підтримки України

Влада Норвегії має намір збільшити фінансування програми підтримки України до 135 мільярдів норвезьких крон (приблизно 12,7 млрд. доларів США) і продовжити її ще на три роки.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті уряду країни.

Це рішення зумовлене постійною потребою України у військовій та гуманітарній допомозі для протистояння російській агресії.

«Ми продовжуємо Програму підтримки Нансена для України ще на три роки і збільшуємо загальну структуру фінансування з 75 млрд до 135 млрд норвезьких крон. Здатність України захищати себе важлива для українського народу, а також для безпеки Європи», – сказав прем'єр-міністр Йонас Гар Стере.

Також відомо, що до кінця цього року Норвегія виділить 27 мільярдів крон (2,5 млрд доларів), з яких 17 мільярдів (1,6 млрд доларів) підуть на військову підтримку, а 10 мільярдів (0,9 млрд доларів) – на гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, нещодавно Норвегія виділила допомогу на лікування в Європі важкопоранених українців. Також повідомлялося, що країна передала Україні технологію виробництва 155 мм снарядів для артилерії.

Крім того, Норвегія надасть майже 100 млн доларів на посилення ППО України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО