Суд призначив до розгляду позов про конфіскацію майна посадовця ДМС

Вищий антикорупційний суд завершив підготовче засідання і призначив на 16 жовтня розгляд позову до начальника управління організації запобігання нелегальній міграції Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у Києві та Київській області Андрія Донскова про цивільну конфіскацію майна.

Таке рішення 2 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні у приміщенні ВАКС на 14:30 16 жовтня 2024 року. Встановити позивачу 15 строк з дня проведення підготовчого судового засідання для подання до суду відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, долучивши до такої відповіді докази направлення її копії всім учасникам справи», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд наклав арешт на майно Донскова та його родичів. Раніше прокурор САП подав позов про визнання необґрунтованими активи Донскова та його родичів, а також цивільну конфіскацію цього майна. Йдеться про дві квартири в Києві та Харкові, а також три автівки. На думу прокурора, Донсков і родичі не мали достатньо доходів та збережень для придбання вказаного майна.

Нагадаємо, САП подала позов до посадовця структури МВС Олександра Савченка. За даними прокурора, під час обшуку вдома та автівки посадовця сервісного центру у межах справи про ймовірні зловживання, недостовірне декларування і хабарництво виявили майже 5 млн грн готівки. У Нацагентстві додали, що йшлося про 90 тисяч доларів.

Крім того з'ясувалось, що попри те, що автомобіль Skoda Kodiaq 2023 року випуску та вартістю понад 2 млн грн, зареєстрований на сина посадовця, фактично користувався ним начальник територіального сервісного центру. Аналізом доходів та видатків посадовця, та його родини встановлено неможливість набуття готівкових грошових коштів та транспортного засобу за рахунок законних джерел.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО