Ізраїль готується до розширення зони наземної операції проти «Хезболли» у Лівані – ЗМІ

Ізраїль розгорнув додаткові військові підрозділи біля кордону з Ліваном, що свідчить про намір розширити операцію проти «Хезболли».

Про це повідомляє Politico.

Відомо, що у вівторок Армія оборони Ізраїлю задіяла четверту бойову дивізію, довівши загальну кількість своїх солдатів на цій ділянці кордону до понад 15 000 осіб.

За даними журналістів, нова дивізія була розгорнута у західній частині регіону, тоді як підрозділи ЦАХАЛ уже діють у східних та центральних районах південного Лівану.

«Армія оборони Ізраїлю описала свої наземні операції 1 жовтня як «обмежені, локалізовані та цілеспрямовані наземні рейди на основі точних розвідданих» проти Хезболли, хоча цей наступ тепер розширився за останній тиждень», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, Ізраїль вночі 4 жовтня завдав авіаударів по ліванському Бейруту. Ціллю міг бути Хашим Сафі ад-Дін – двоюрідний брат та наступник убитого лідера «Хезболли» Хасана Насралли.

Також повідомлялося, що Армія оборони Ізраїлю ліквідувала 440 членів терористичного угруповання «Хезболла» та знищила понад 2 тисячі ворожих цілей у Лівані.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО