Литва оголосила про виділення мільйонів євро на проєкти з відновлення України

Влада Литви ухвалила рішення виділити Україні цільову допомогу на відновлення об'єктів інфраструктури.

Відповідну інформацію було опубліковано на сайті литовського уряду.

Зазначається, що Литва направить 13 млн євро на фінансування проєктів з відновлення України. Кошти будуть перераховані через Фонд співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги.

«Литва продовжує надавати рішучу військову, фінансову та гуманітарну підтримку Україні, яка захищається від агресора. З початку війни, 2022 року, через Фонд співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги ми реалізуємо проєкти відновлення України у сфері освіти, енергетики та інших галузей. Своїм прикладом ми прагнемо спонукати інших міжнародних партнерів зробити те саме», – заявила міністерка фінансів Гінтаре Скайсте.

Серед проєктів, реалізованих за програмами Фонду, – ремонт школи та будівництво дитячого садка у Бородянці, ремонт дитячого садка та встановлення протирадіаційного притулку в Ірпені.

В уряді Литви повідомили, що з початку вторгнення рф країна виділила загалом понад 1,3 мільярда євро на підтримку України. При цьому у вищезгаданий Фонд Вільнюс направив уже 24 млн євро.

Нагадаємо, уряд Литви має намір до кінця 2024 року передати Україні військову допомогу на десятки мільйонів євро.

Також повідомлялося, що влада країни хоче передати Україні цілу теплоелектроцентраль, щоб допомогти енергосистемі на тлі російських обстрілів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО