ВАКС продовжив домашній арешт ексдиректору держпідприємства «Селидіввугілля»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 9 грудня строк тримання під цілодобовим домашнім арештом колишнього генерального директора державного підприємства «Селидіввугілля» Сергія Кобиляцького.

Таке рішення 8 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт ексгендиректора ДП «Селидіввугілля» Кобиляцького. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись за межі Хмельницького без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити строк запобіжного заходу.

«Клопотання - задовольнити. Продовжити строк тримання під цілодобовим домашнім арештом (Кобиляцького – ред.) на два місяці, тобто до 9 грудня 2024 року включно із забороною залишати житло без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді або суду. Продовжити на два місяці, тобто до 9 грудня 2024 року включно, строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали заступника міністра енергетики Олександра Хейла та ще трьох осіб. За версією слідства, Хейло у змові з керівником одного з державних вугільних підприємств та ще двома особами висловив прохання керівнику іншого вугільного підприємства, яке знаходиться у західному регіоні, надати неправомірну вигоду у розмірі 500 тисяч доларів.

За це він пообіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цінного обладнання для видобутку вугілля з шахт державного підприємства «Селидіввугілля» до ДП «Волиньвугілля». При цьому йшлося фактично про порятунок цього обладнання, оскільки воно знаходилось неподалік від зони бойових дій. Кошти мали передаватися п'ятьма частинами по 100 тис. дол. на кожній зустрічі. Їх затримали після одержання 300 тис. дол.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО