ВАКС продовжив слідство у хабарній справі ексзаступника міністра енергетики

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав частково прохання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування справи.
Олександр Хейлофото: politanaliz.com.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 10 лютого 2025 року строк досудового розслідування у справі за підозрою колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла та інших в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 30 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання - задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою: (Хейла – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, (Сергія Пилипчука – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України, (Сергія Кобиляцького – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України, (Євгенія Лута – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України, до шести місяців, тобто до 10 лютого 2025 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Хейла з альтернативою 25 млн грн, а його довірену особу Пилипчука – арештували з альтернативою 65 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали заступника міністра енергетики Олександра Хейла та ще трьох осіб. За версією слідства, Хейло у змові з керівником одного з державних вугільних підприємств та ще двома особами висловив прохання керівнику іншого вугільного підприємства, яке знаходиться у західному регіоні, надати неправомірну вигоду у розмірі 500 тисяч доларів.

За це він пообіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цінного обладнання для видобутку вугілля з шахт державного підприємства «Селидіввугілля» до ДП «Волиньвугілля». При цьому йшлося фактично про порятунок цього обладнання, оскільки воно знаходилось неподалік від зони бойових дій. Кошти мали передаватися п'ятьма частинами по 100 тис. дол. на кожній зустрічі. Їх затримали після одержання 300 тис. дол.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: