По всій Україні прокотилася хвиля мінувань: у яких містах і де шукають вибухівку

У понеділок, 14 жовтня, надійшла інформація про нібито замінування шкіл, ТРЦ та адмінзань у багатьох містах. Наразі поліція шукає вибухівку у Києві, Сумах, Рівному, Хмельницькому, Ужгороді, Одесі, Полтаві, Івано-Франківську Миколаєві та Житомирі.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на дані поліції та місцевої влади.

У Києві нібито заміновано Київський національний університет культури та мистецтв та Вищу раду правосуддя. ВРП тимчасово припинила свою роботу. Працівників та відвідувачів евакуювали. Правоохоронці перевіряють інформацію на місцях.

Центр протидії дезінформації (ЦПД) також отримав повідомлення про замінування.

«Подібні дії можуть бути частиною кампанії ворога з дестабілізації українського суспільства. російські спецслужби уже неодноразово вдавалися до схожих заходів раніше, як до інструменту в рамках гібридної війни проти нашої держави», – йдеться у заяві центру.

У Сумах надійшло повідомлення про мінування 10 різних державних установ, у тому числі: Зарічний суд, управління освіти та науки Сумської міської ради, сервісний центр та будівлю казначейства. На місці працюють вибухотехніки та кінологи.

У Хмельницькому поліція отримала повідомлення про замінування трьох будівель, у тому числі державні установи та КП Хмельницькводоканал. На місцях працюють усі служби. Поки що людей евакуювали.

У Полтаві надійшли повідомлення до поліції про замінування 25-ї та 9-ї гімназій. Дітей евакуювали з приміщень.

Також відомо про шість замінування в Миколаєві та 14 в області. На місцях працюють оперативні служби.

У Запоріжжі про замінування підприємств та установ правоохоронцям надійшло понад 30 повідомлень, продовжуються перевірки.

У Кропивницькому до поліції надійшло повідомлення про замінування адмінбудівель. Інформацію перевіряють.

У Черкасах до низки державних установ надійшло повідомлення про можливе замінування. Працівників евакуювали, на місцях працюють вибухотехніки та поліція.

І аж 33 повідомлення надійшло про замінування об'єктів у Рівненській області: органів влади різних рівнів, освітні, медичні та інші заклади. Усі місця перевіряють спецслужби.

У поліції підтвердили, що на всіх нібито замінованих об'єктах зараз тривають перевірки.

«Не виключено, що у такий спосіб ворог намагається дестабілізувати ситуацію у регіонах нашої держави, тож застосовує для цього інформаційно-психологічні спецоперації», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на нашій інфографіці можна побачити, чи знаходять «мінерів» лікарень, ТРЦ, шкіл та інших важливих установ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО