Суд зобов'язав НАБУ знайти свідка у справі голови райсуду Кіровоградщини

Вищий антикорупційний суд доручив Національному антикорупційному бюро та Службі безпеки України відшукати свідка у справі за обвинуваченням голови Олександрівського районного суду Кіровоградської області Павла Івченка та ще двох помічниць іншого судді у зловживанні впливом.

Таке рішення 9 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Доручити НАБУ та/або Управлінню СБУ в Кіровоградській області проведення необхідних слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення місцезнаходження свідка та вручення свідку повістки про виклик у судове засідання, що відбудеться 30 жовтня 2024 року о 10:00 у приміщенні ВАКС. Строк виконання ухвали до 30 жовтня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Раніше антикорупційний суд відпустив Івченка під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, САП обвинувачу у зловживанні впливом голову Олександрівського райсуду Кіровоградської області Павла Івченка, а також помічниць судді Кіровського райсуду Кропивницького Світлану Муравйову та Олену Долю.

За версією обвинувачення, суддя вимагав від громадянина грошові кошти за вплив на ухвалення рішення іншим суддею одного з районних судів Кропивницького щодо не притягнення особи до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. З метою реалізації умислу та впливу на суддю, який мав розглядати справу про адміністративне порушення, Івченко залучив до вчинення злочину помічників суддів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО