САП скерувала до суду справу екснардепа Корнацького

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата Аркадія Корнацького. НАБУ і САП підозрюють його у незаконному отриманні 914 тисяч гривень компенсації за оренду готельного номеру у Києві.

Про це повідомляє прес-служба САП, не зазначаючи прізвища фігуранта.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Корнацького. Нещодавно суд обмежив йому строки на ознайомлення з матеріалами слідства.

«15 жовтня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт за обвинуваченням народного депутата України VIII скликання у незаконному отриманні майже 937 тисяч гривень компенсації за оренду готельного номеру у столиці. Дії ексдепутата кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України», – йдеться в рішенні.

Раніше Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до екснардепа Корнацького. Йому визначили 908 400 грн застави та поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утриматися від спілкування зі свідками.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому нардепу Аркадію Корнацькому. За версією слідства, з 2014-2019 роки екснардеп незаконно одержав із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за проживання у готельному номері, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Приховавши факт наявності власного житла у Києві, депутат за указаний період незаконно отримав 914 тис. грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО