Суд продовжив обов'язки депутату Запорізької облради

Вищий антикорупційний суд продовжив до 4 грудня строку дії обов'язків, покладених на депутата Запорізької обласної ради В'ячеслава Колесникова. НАБУ і САП підозрюють його у наданні понад 650 тисяч грн неправомірної вигоди директору «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Таке рішення 4 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд заарештував Колесникова з альтернативою 1 млн грн застави. За нього внесли ці кошти і він вийшов зі слідчого ізолятора під наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію процесуальних обов'язків ще на два місяці.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Колесникова – ред.), у кримінальному провадженні – задовольнити. Продовжити підозрюваному (Колесникову – ред.) строк дії обов'язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК, до 4 грудня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили заступника голови Запорізької облради Владислава Куценка та ще двох осіб у спробі підкупу директора медичного закладу охорони здоров'я.

За версією слідства, протягом 2023-2024 років підозрювані неодноразово надавали одному з директорів обласної лікарні грошові кошти, аби той сприяв перемозі наперед визначених компаній в оголошених медзакладом тендерах, а також відкриттю медзакладом рахунку у визначеному банку та розміщенню на ньому коштів. 19 лютого осіб викрили «на гарячому» одразу після надання ними чергової частини неправомірної вигоди. Загальна сума неправомірної вигоди сягає понад 650 тис. грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО