Україна уклала двосторонню безпекову угоду з Грецією

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс підписали у Брюсселі двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Там зазначили, що грецька сторона закріплює цим договором готовність і надалі забезпечувати найбільш нагальні оборонні потреби України.

Зокрема, Афіни нададуть додаткові ресурси «для прискорення підготовки українських пілотів та технічного персоналу для літаків F-16».

Крім того, угода передбачає розширення співробітництва в оборонній сфері, підтримку санкцій проти росії, а також взаємодію у сферах культури, освіти та мистецтва.

«Греція зобов’язується брати участь у відновленні й реконструкції України, підтримує майбутнє членство в ЄС і НАТО й Формулу миру», – наголосили в ОП.

Нагадаємо, що загалом Україна уклала вже 27 таких угод. Так, у липні було підписано договори з Польщею, Люксембургом, Румунією, Чехією та Словенією.

Також повідомлялося, що в рамках саміту НАТО країни ЄС та ще 21 уряд підписали Український договір. У межах документу союзники координуватимуть та прискорюватимуть допомогу Україні у сфері оборони.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО