Глава МЗС Ізраїлю підтвердив ліквідацію лідера ХАМАС

Глава міністерства закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац підтвердив, що у Секторі Гази було вбито лідера угруповання ХАМАС Яхья Сінвара.

Його заяву цитує портал Times of Israel.

Кац зазначив, що ватажка ХАМАС було ліквідовано сьогодні солдатами Армії оборони Ізраїлю. За версією ізраїльської сторони, саме Сінвар був організатором масштабного нападу на країну в жовтні минулого року.

«Це велике військове та моральне досягнення для Ізраїлю та перемога всього вільного світу над злою віссю радикального ісламу на чолі з Іраном», – сказав міністр.

Глава МЗС країни також висловив думку, що ліквідація лідера ХАМАС «створює можливість» для негайного звільнення заручників та «створення Гази, вільної від ХАМАС та іранського контролю».

Нагадаємо, на початку Армія оборони Ізраїлю розпочала нову наземну операцію у Секторі Гази. Також повідомлялося, що у Лівані ліквідували лідера військового крила ХАМАС.

Варто зазначити, що терористи ХАМАС захопили 251 заручника під час нападу на Ізраїль минулого року. Що про них відомо за 12 місяців – на інфографіці «Слово і діло».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО