СБУ викрила агентів рф, які збирали дані про маршрути постачання зброї для ЗСУ

Служба безпеки України викрила агентурну мережу фсб, яка розвідувала локації Сил оборони і стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці.

Про це повідомляє СБУ.

Зазначають, що у результаті спецоперації на Донеччині та в Одесі було затримано трьох осіб, які діяли в інтересах рф. Затриманими виявилися мешканка Краматорська та двоє одеситів, які допомагали розвідувати критично важливі об'єкти залізниці, що використовуються для перевезення військових вантажів.

Крім того, жінка з Донеччини мала завдання виявити позиції українських військових на Краматорському напрямку та збирати інформацію у місцевих жителів. Зібрані дані вони передавали російським кураторам через месенджери.

Під час обшуків у агентів вилучено телефони, за допомогою яких здійснювалася передача даних. Двом затриманим повідомлено про підозру у державній зраді, третій агент підозрюється у незаконному поширенні інформації про переміщення ЗСУ.

Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України затримала чергового агента фсб, який коригував ракетно-дронові удари по оборонцях Харкова.

А 16 жовтня Служба безпеки запобігла втечі в росію агентки фсб, яка шпигувала за позиціями українських військ на Покровському напрямку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО