Україна та Німеччина підписали угоду про негайне посилення ППО

На засіданні міністрів оборони G7 Україна та Німеччина пдписали угоду щодо негайних дій з посилення системи протиповітряної оборони України.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

«Досягаємо конкретних кроків, які забезпечать захист цивільного населення та об’єктів критичної інфраструктури. Угода передбачає домовленості, згідно з якими країни-підписанти робитимуть внески у спільні проєкти або фінансуватимуть власні проєкти, спрямовані на зміцнення спроможностей ППО Збройних сил України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, шо окрім України, до проєкту долучаться ще п’ять країн: Німеччина, Бельгія, Норвегія, Нідерланди та Данія.

У Міноборони висловили вдячність Німеччині та країнам-учасницям угоди за внесок у безпеку України.

Нагадаємо, 17 жовтня влада Німеччини поставила Збройним силам України новий пакет військової допомоги. До списку увійшли бронемашини, снаряди та інше озброєння.

Також як вiдомо, уряд Данії готує до передачі новий пакет військової допомоги Україні на суму 2,4 млрд данських крон (приблизно 321 млн євро). Кошти будуть спрямовані, зокрема, на закупівлю систем ППО та розширення навчальних програм для українських військових.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО