У НАТО занепокоєнi можливим зменшенням американської допомоги Україні після виборів – CNN

Союзники НАТО готуються до можливого зменшення американської підтримки України, якщо Дональд Трамп знову стане президентом.

Про це пише CNN.

Під час закритої зустрічі в четвер, 17 жовтня, міністр оборони США Ллойд Остін прокоментував майбутні вибори у відповідь на запитання союзників щодо їх впливу на допомогу Україні. Він зауважив, що не може прогнозувати майбутнє, але зазначив, що в Конгресі все ще існує двопартійна підтримка України.

Офіційні особи НАТО повідомили, що готуються до меншої ролі США у підтримці України.

«Ми не можемо очікувати, що США продовжать нести великий тягар», - сказав один з високопосадовців НАТО, додавши, що країни Європи повинні посилити свою роль у безпековій допомозі.

Можлива перемога Трампа викликала невизначеність щодо майбутньої допомоги Україні. Раніше цього місяця колишній президент не підтвердив, що бажає, аби Україна виграла війну, і охарактеризував українського президента Володимира Зеленського як «торговця», який «ніколи не повинен був допустити цю війну».

Офіційні особи НАТО також зазначають, що росія продовжує виробляти велику кількість боєприпасів, отримуючи допомогу від Північної Кореї та Ірану. Тому важливо, щоб союзники швидко нарощували власне виробництво озброєнь і посилили зусилля для підтримки України у її боротьбі проти російської агресії.

Нагадаємо, нещодавно колишній президент США Дональд Трамп знову виступив із провокацiйною заявою, звинувативши президента Володимира Зеленського у початку війни та заявивши, що Україна вже зазнала поразки.

Також як відомо, колишній президент США Дональд Трамп нещодавно ухилився від відповіді на питання про те, чи розмовляв він із володимиром путіним після закінчення своєї каденції. Водночас, він зазначив, що було б «розумно» зробити це.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО