Франція підтримує «план перемоги» України – глава МЗС

Франція підтримує «план перемоги» України та готова надавати допомогу як у військовій, так і у цивільній сферах.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро під час спільної прес-конференції з главою МЗС України Андрієм Сибігом у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми підтримуємо план перемоги, бо вже понад тисячу днів ми поряд з Україною, і докладаємо зусиль, які необхідні. Тому ми підтримуватимемо Україну не лише у військовому плані, а й надаватимемо підтримку у цивільній сфері», – сказав Барро.

За його словами, «план перемоги» Володимира Зеленського – це право України на мир.

«На кожному етапі боротьби (України - ред.) ми маємо надавати підтримку для того, щоб вона могла протистояти агресору. І в той момент, коли вона вирішить і як вона це вирішить, можна відкрити переговори щодо миру», – додав глава МЗС Франції.

Також сьогодні він підтвердив інформацію, що Україна найближчими місяцями отримає від Франції літаки Mirage 2000. Перші борти будуть надані вже на початку 2025 року.

Нагадаємо, сьогодні вранці міністр закордонних справ Франції Жан Ноель Барро прибув до Києва. Це його перший візит до нашої країни на цій посаді. Раніше глава Міноборони Франції назвав терміни постачання Україні винищувачів Mirage 2000.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО