ВМС ЗСУ вперше взяли участь у навчаннях НАТО з дронами

Військово-морські сили України вперше взяли участь у найбільших навчаннях НАТО щодо використання безпілотних систем у морських операціях – REPMUS 24.

Про це повідомила пресслужба Міноборони у понеділок, 21 жовтня.

Так, за допомогою бойової системи DELTA українські військові скоординували роботу понад 50 безпілотних апаратів різних типів – підводних, морських, наземних та повітряних.

«Під час навчань DELTA також змогла підключитися та отримувати дані про місцезнаходження німецького роботизованого собаки Robotics-L від Rheinmetall», – йдеться у повідомленні.

Навчання проходили біля півострова Троя у Португалії з 9 по 27 вересня. Військові відпрацьовували використання дронів для низки завдань, включаючи боротьбу з підводними човнами, нейтралізацію морських мін та захист критичної підводної інфраструктури, розповіли в Міноборони.

Зазначається, що система DELTA інтегрувалася з іншими бойовими системами, що дозволило обмінюватися даними та розмежувати «свої» та «ворожі» сили, що значно покращило управління операціями та підвищило рівень координації дій учасників маневрів.

Нагадаємо, країни НАТО 14 жовтня також розпочали ядерні навчання Steadfast Noon. А Білорусь готується до найбільших військових навчань разом з армією рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО