Армія Iзраїлю завдала ударів по будівлі банку «Хезболли»

Ізраїльські військові обстріляли південні райони Бейрута. Армії вдалося атакувати офіси банку, що підтримує фінансування угруповання «Хезболла».

Про це повідомляє Армія оборони Iзраїлю (ЦАХАЛ) та Times of Israel.

Зазначають, що ізраїльська армія завдала ударів по відділенням фінансової організації «Аль-Кард Аль-Хасан», яку пов'язують із «Хезболлою». Військові заявили, що атакували цей банк через його роль у фінансуванні терористичної діяльності угруповання.

Національне інформаційне агентство Лівану (NNA) повідомило про одинадцять авіаударів по південних околицях Бейрута, основною мішенню яких були офіси «Аль-Кард Аль-Хасан». Один із ударів припав на територію аеропорту Бейрута, хоча, за даними AFP, аеропорт продовжував працювати в нормальному режимі, незважаючи на хмари диму в повітрі.

NNA також повідомляє про удари по відділеннях цієї асоціації у містах Гермель, Ріак та Баальбек, що знаходяться в регіоні долини Бекаа на сході Лівану. Один із ударів у Баальбеку влучив у комерційний ринок, де раніше знаходився офіс «Аль-Кард Аль-Хассан».

Також у ЦАХАЛ повідомили, що протягом 20 жовтня бойовики «Хезболли» випустили близько 200 снарядів із території Лівану по Ізраїлю.

Нагадаємо, в суботу, 19 жовтня, приватну резиденцію прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу в Кесарії атакував безпілотник «Хезболли». Згодом прем'єр прокоментував напад та наголосив, що Ізраїль продовжить боротьбу з терористами та їхніми посередниками.

Також 19 жовтня ізраїльські військові провели масштабну операцію та ліквідували чотири підземні тунелі бойовиків «Хезболли» на півдні Лівану.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО