На Полтавщині СБУ затримала двох студентів за підпали авто військових

Служба безпеки України та Національна поліція затримали у Полтаві двох студентів, які підпалювали автомобілі українських військових на замовлення російських спецслужб.

Про це повідомляє СБУ.

Зазначають, що молодики віком 18 та 19 років спалили три позашляховики українських захисників у Кременчуці, які повернулися після бойових завдань.

Зловмисники шукали «легкі» гроші на Telegram-каналах, де їх завербував представник рф. Однак, замість обіцяної винагороди, студенти були затримані правоохоронцями. У них вилучено засоби підпалу та мобільні телефони з доказами їх злочинної діяльності.

Підозрювані діяли в парі: їздили по регіону рейсовими автобусами в пошуках військових авто, погоджували цілі з російським куратором та фіксували підпали на відео для звітів до росії.

Студентам оголошено підозру. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки та Національна поліція затримали групу неповнолітніх, які на замовлення російських спецслужб знищували релейні шафи Укрзалізниці в Чернігівській області.

Також ранiше Служба безпеки та Національна поліція затримали ще п’ятьох поплічників рф, які підпалювали авто військових та об’єкти Укрзалізниці у двох регіонах України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО