ВАКС знову продовжив обов'язки трьом фігурантам справи Сольського

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці строк дії обов'язків, покладених на трьох фігурантів справи колишнього міністра аграрної політики Миколи Сольського про заволодіння землею в Сумській області.

Такі рішення 8, 11 і 15 і жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Ігоря Кошевого з альтернативою 5 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти. На підозрюваного поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у цій справі та свідками, а також особами, які вказані у повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Пізніше з нього зняли електронний браслет. Тому прокурор САП просив продовжити дію решти обов'язків.

«Клопотання задовольнити. Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Кошевого – ред.), у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - два місяці, до 11 грудня 2024 року включно, але у межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 8 грудня строк дії обов'язків, покладених на Олега Дарієнка. Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування зі свідками, іншими підозрюваними, а також визначеними в ухвалі особами.

Крім того, підозрюваний Михайло Стаднік зобов'язаний до 15 грудня дотримуватися наступних обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області та міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру міністру агрополітики Миколі Сольському, його заступнику та іншим фігурантам. За версією слідства, учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства у Сумській області мали право постійного користування землею. Через їх відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок. Через це учасники заволоділи землею на Сумщині.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО