Зеленський не підпише закон про скасування переведення годинників – ЗМІ

Законопроєкт про обчислення часу в Україні №4201, що скасовує сезонне переведення годинника, не буде підписаний президентом Володимиром Зеленським.

Про це пише ВВС Україна з посиланням на свої джерела.

Як відомо, українці в останню неділю жовтня (27 числа) переведуть стрілки годинника на «зимовий» час. Після цього, планувалося, що з 2025 року переведення годинників не буде.

Законопроєкт про обчислення часу в Україні Рада ухвалила у липні. Його підписав голова Ради і 21 серпня документ направили на підпис президенту України. Однак Володимир Зеленський його досі не підписав.

Як повідомив ВВС співрозмовник у президентській команді, підписувати закон Зеленський не буде. А для ветування закону терміни вже спливли.

«Не планує президент підписувати», – заявив співрозмовник.

Інше джерело також підтвердило, що на підпис президента чекати не варто.

За його словами, всі порахували та побачили мінуси для економіки – «вилізли збитки у кілька мільярдів».

Нагадаємо, у ніч на неділю, 27 жовтня, Україна перейде на зимовий час – стрілки годинника переведуть на годину назад. Цей перехід мав стати останнім.

Ми писали про те, як українці відреагували на скасування переведення годинників.

Законопроєкт «Про обчислення часу в Україні», який передбачає скасування переходу на «літній» та «зимовий» час, Рада ухвалила у першому читанні ще у березні 2021 року. Але потім його відправили на доопрацювання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО