В Україні скасували сезонне переведення часу: що думають у соцмережах

Читать на русском

Українці у соцмережах обговорюють рішення Верховної ради скасувати перехід на літній та зимовий час.
vartonews.com.ua

Верховна рада сьогодні, 16 липня, ухвалила закон авторства Руслана Стефанчука, який передбачає скасування переходу на «літній» та «зимовий час».

Якщо закон підпише президент Володимир Зеленський, то 27 жовтня українці востаннє переведуть стрілки годинника на «зимовий» час і більше їх чіпати не будуть.

У соцмережах не всі українці оцінили таке рішення. Реакція – у добірці «Слово і діло».

«Ми стали єдиною в Європі (і напевно у світі) державою, у якої кілька західних сусідів матимуть більший час... Всупереч географії, логіці і сонцю. Це символічно, але не так важливо як решта наслідків. Це рішення означає, що ВР смачно плюнула в усіх тих, хто живе у східних областях. Бо у них влітку о третій ранку буде сонце. Так, під час комендантської. І після війни теж… Інший наслідок – наочний саме зараз, у спекотне літо. Це ж круто, наступного року на роботу треба буде їхати тоді, коли сонце майже в зеніті – на 10 ранку за нинішнім часом (наступного літа це буде 9)… Це рішення також означає, що ВР краде годину часу літніх, весняних та осінніх вечорів у кожного з нас… Але найбільший удар буде по жайворонках, які встають за сонцем… Я вже не кажу про розсинхронізацію з ЄС та інші дрібніші наслідки», – написав Сергій Сидоренко.

«Є шкідливі рішення, які комусь аж «чухається» ухвалити багато років, але на щастя, в кімнаті в останній момент з'являється хтось дорослий, хто зупиняє таке рішення. І тоді погана ідея, ні, не скасовується, але переноситься до наступного загострення. На жаль, цього разу таки до моменту голосування ВР з питання літнього часу дорослий в залі ВР так і не з'явився. Це означає, що світанки наступного літа будуть о 3-й годині ранку. Запроваджено безсенсовну розсинхронізацію з ЄС. Ну і на годину довшим буде споживання електроенергії на освітлення увечері протягом літнього півріччя», – написав Олександр Сушко.

«Де опитування, де аргументація політиків, економістів, лікарів тощо? Де «Дія» де «Київ Цифровий»? Ну і загалом, не думав, що автономність Верховної Ради доводитиметься протягуванням дивного бажання спікера увійти в історію з вкрай суперечливою ініціативою про зимовий час, яка порушить біологічний годинник у людей усієї країни. Дуже сподіваюся, що таку ініціативну автономність парламентаріїв цього разу буде ветовано і відправлено на доопрацювання. Без дискусії ухвалення подібних рішень зовсім не ок», – написав Євген Будерацький.

«Економічна доцільність є сумнівною. Біологічна теж, все ж таки гормони реагують на сонячне світло і природно навесні раніше будять людину, тому що встає сонце. Що це було і що це буде?», – написала Оксана Романюк.

Нагадаємо, лікарі раніше розповідали про те, що постійний перехід на «зимовий» та «літній» час шкодить здоров'ю українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: