Теракт в Анкарі: у Туреччині розповіли деталі нападу на військовий завод

Унаслідок теракту в Анкарі на об'єкті турецької аерокосмічної компанії TUSAŞ в середу, 23 жовтня, загинули п’ять осіб, ще 22 отримали поранення.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая, передає видання Anadolu.

За словами міністра, двоє з постраждалих перебувають у критичному стані. Він також зазначив, що до атаки, ймовірно, причетна терористична організація РКК.

«Ми будемо ділитися інформацією про ідентифікацію та інші докази в міру їх прояснення», – сказав він.

Крім того, міністр повідомив, що двох терористів, які скоїли напад, було нейтралізовано. Одним із терористів була жінка. У Туреччині закликають громадськість довіряти інформації лише з офіційних джерел.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган «проклинає підлий напад» на об'єкт TUSAŞ, підкресливши, що теракт був спрямований на підрив стабільності Туреччини та її досягнень у сфері оборонпрому.

«Брудні руки, що простягнулися до Туреччини, будуть зламані. Жодна структура, терористична організація чи вогнище зла, націлені на нашу безпеку, не досягнуть мети», - написав глава держави у соцмережі Х.

Віце-президент Туреччини Джевдет Йилмаз також засудив теракт, заявивши, що «віроломна терористична атака була спрямована проти досягнень оборонної промисловості Туреччини». Міністр закордонних справ Хакан Фідан висловив сподівання на упокій душ загиблих і швидке одужання пораненим, підкресливши, що Туреччина наполегливо продовжить боротьбу з усіма терористичними елементами і силами, що їх підживлюють, усередині і за межами країни.

Міністр юстиції Йилмаз Тунч повідомив, що головна прокуратура Анкари розпочала розслідування у зв'язку з терористичним актом.

Нагадаємо, у середу, 23 жовтня, в Анкарі невідомі влаштували вибухи і відкрили стрілянину біля заводу з виробництва дронів та винищувачів, який належить турецькій компанії TUSAŞ. Правоохоронці кваліфікували напад як теракт.

А наприкінці серпня вибух пролунав на території підприємства у Німеччині. Він був викликаний нещасним випадком з виробництва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО