СБУ затримала двох коригувальників ФСБ на Харківщині

Служба безпеки України викрила ще двох коригувальників ФСБ у Харківській області, які збирали інформацію про позиції українських військових.

Про це повідомляє СБУ.

Однією з затриманих виявилась 35-річна контрактниця військової частини, яка була завербована через Telegram-канали. Представник ФСБ видавав себе за звичайного громадянина і запропонував жінці близькі стосунки.

Використовуючи своє службове становище радіотелеграфістки, вона збирала координати пунктів управління, укріпрайонів та вогневих позицій українських військ, а також самостійно обходила місто, фіксуючи розташування захисників.

Другим зловмисником став прокремлівський блогер з Куп’янського району, який адміністрував Telegram-канал ФСБ. Він публікував геолокації українських військ і закликав своїх підписників поширювати інформацію про їхні переміщення.

Під час обшуків у затриманих вилучили мобільні телефони з доказами їхньої підривної діяльності на користь рф. Зловмисникам загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України та Національна поліція затримали у Полтаві двох студентів, які підпалювали автомобілі українських військових на замовлення російських спецслужб.

А ранiше СБУ затримала російських агентів, які коригували ворожий вогонь по Полтавській та Сумській областях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО