Керівництво податкової перевірили на наявність інвалідності – Гетманцев розповів про результати

Керівництво Державної податкової служби перевірили на наявність оформленої інвалідності. З 17 чоловіків лише один отримав інвалідність через поранення на фронті.

Про це розповів голова парламентського комітету з питань податкової та фінансової політики Данило Гетманцев.

«Подейкують, що ДПС за два дні підняла всі матеріали щодо осіб з керівництва, в тому числі регіонального, що оформились інвалідами після 24.02.22. Таких чоловіків загалом виявилось 17. Одна особа з інвалідністю отримала її внаслідок поранення на фронті. 15 осіб прийняли вольове та чесне рішення залишити службу», – написав нардеп.

Пізніше Гетманцев повідомив, що рішення про звільнення ухвалили 16 осіб. Він додав, що розраховує на аналогічні перевірки у Бюро економічної безпеки, НКЦПФР, Митній службі, Держфінмоніторингу та Комісії з регулювання азартних ігор.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 50 прокурорів Хмельницької області, ймовірно, отримали інвалідність другої групи за рішенням голови обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. Офіс генпрокурора розпочав перевірку інформації.

Під час масштабної перевірки високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявили у двох областях – Черкаській та Хмельницькій.

Володимир Зеленський заявив, що є сотні фактів отримання необґрунтованої інвалідності у посадових осіб митниці, податкової, у системі Пенсійного фонду, у місцевих адміністраціях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО