Корупція у МСЕК: Зеленський заявив про «дуже непереконливі» доповіді двох міністрів

Читать на русском
Доповіді голови МОЗ Віктора Ляшка та міністра соцполітики Оксани Жолнович щодо діяльності МСЕК були дуже непереконливими, заявив Зеленський.
Фото: РБК-Україна

Доповіді голови МОЗ Віктора Ляшка та міністра соцполітики Оксани Жолнович, представлені на засіданні РНБО щодо діяльності МСЕК, були «дуже непереконливими».

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

Які доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕКЯку зарплату та інші доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕК – на інфографіці.

Він не розкривав деталей доповідей, але анонсував кадрові рішення в центральних органах влади – «у вертикалі контролю за МСЕК».

Зеленський також зазначив, що найближчим часом уряд має «пройтися всіма горизонталями місцевої влади».

«Є сотні таких фактів очевидно необґрунтованих інвалідностей у посадовців митниці, податкової, в системі Пенсійного фонду, в місцевих адміністраціях. З усім цим треба ретельно та оперативно розібратися. Система МСЕК має бути ліквідована», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, засідання РНБО, присвячене цьому питанню, відбулося сьогодні. Після нього Зеленський підписав указ, який передбачає ліквідацію всіх МСЕК.

Сьогодні також стало відомо, що генеральний прокурор Андрій Костін подає у відставку.

Раніше повідомлялося, що 50 прокурорів Хмельницької області оформили групу інвалідності за допомогою керівниці обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, яку викрили на незаконному збагаченні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: